Spela bingo online

Att spela bingo på Internet är det många som gör idag. Bingo online är en växande spelform som redan omsätter miljardbelopp bara här i Sverige. Det är egentligen galna siffror! Framförallt är det många yngre spelare som numera lockas av att spela bingo på nätet. Spelet går snabbare på Internet, du kan spela extraspel eller chatta med andra spelare medan du väntar på att få bingo. Denna form av kommunikation har gjort bingon social fast du sitter i hemmets lugna varma vrå.

En annan fördel i att spela bingo på Internet är att du kan spela vart du vill, när du vill och du kan dessutom spela mot spelare som kommer från hela världen. Bingo är ju ett internationellt fenomen om man så säger. Det spelas bingo över hela världen. Man kan till och med spela bingo utan insättning på nätet.

Spela bingo online

Regler  i bingo

Det är verkligen enkelt att spela bingo som har många likheter med lotto spel. Man kan spela bingo både på nätet och i bingohallar. Spelet är detsamma oavsett vart du befinner dig. Det finns inga svåra bingoregler eller strategier att ta hänsyn till. Just att bingo är ett så enkelt spel har förmodligen inverkat på spelets popularitet. Vem som helst kan spela och njuta av spänningen innan man själv eller någon ropar BINGO!

För att spela bingo så köper du en eller flera bingobrickor. En bingobricka innehåller 25 rutor, fördelade på fem gånger fem rader. I varje ruta finns ett nummer som är slumpvis fördelade mellan 1 och 75. Det är dessa nummer du sedan prickar av online eller med din duttpenna ifall du sitter på en bingohall.

Längst upp på bingobrickan står bokstäverna B-I-N-G-O. Om du spelar bingo i en bingohall så finns det en utropare som ropar upp numren, ett i taget, och dessa ska du då kryssa för ifall de finns på just din bricka. Du kryssar i numren med en bra penna som täcker siffrorna, så du enkelt ser att det numret är borttaget.

Bingoutroparen säger numren som till exempel Bertil fem eller Gustav 52. I raden B återfinns siffror mellan 1-15. I raden märkt med I återfinns siffrorna mellan 16-25, i raden märkt N så finns siffrorna mellan 26-35 och så vidare. B-I-N-G-O som sagt.

Den spelare som först har fått fem kryss i rad, oavsett om det är vågrätt, lodrätt eller diagonalt, har fått bingo. I spelhallarna kontrolleras bingobrickan då av en kontrollant och efter att han godkänt vinsten så avslutas spelomgången och vinsten betalas ut. Det gäller att ha kryssat i rätt nummer, så att man verkligen har fått BINGO!

Om du spelar bingo på Internet så finns det ingen utropare. Istället slumpas numren ut av en dator och om du valt automatisk ikryssning av numren så behöver du bara luta dig tillbaka och hoppas på turen. Svårare än så är det inte att spela bingo – i själva verket är det ett väldigt roligt spel. Ibland går det också att få en bonus.

Har man tur, så kan man självklart vinna en del pengar på Bingo, men man kan självklart även förlora sina pengar. Se alltid till att du spelar ansvarsfullt vad gäller alla former av spel, även när det gäller bingo på nätet eller bingo i någon bingohall.