Viktigt att tänka på

Viktigt att tänka på

Att låna pengar på nätet har blivit väldigt vanligt. Fördelarna är att det går snabbt och är oerhört enkelt. Man fyller i lugn och ro i en låneansökan från bankens eller kreditinstitutets webbplats. Efter kort tid får man ett lånelöfte som skall skrivas under och returneras. Tänk bara på att aldrig låna pengar för att spela casino.

Det kan vara en god idé att jämföra olika lån hos 1lån.se innan man bestämmer sig för vilken bank man skall välja. Att jämföra bankernas erbjudanden, max/minibelopp för lånet, avgifter, åldersgränser och återbetalningstid är bra. Det kan också vara intressant att se hur lång tid olika kreditinstitut brukar ta på sig för att behandla låneansökan, göra kreditprövningar, skicka ut lånelöfte och betala ut pengarna.

Utöver att det är enkelt att ansöka om lån på kan du även se hur andra användare har utvärderat och jämföra det med andra banker och kreditsällskap hos . Du finner också enkelt svar på frågor om lån och finans. Läs om andra låneerbjudande och banker via låneöversikten på förstasidan. Välj mellan olika låneerbjudanden här på hemsidan och ansök enkelt och direkt online.

Exempel: Ett lån på 50.000 kr. med en återbetalningsperiod om 3 år ger för närvarandet en effektiv ränta på 10,89%. Samlad kreditkostnad blir således 28.400 kr.

Att tänka på innan man tar ett lån

SMS lån är ett snabbt och enkelt sätt att få tillgång till extra pengar i slutet på månaden. Ansökningsprocessen är enkel samt bekväm och kan göras hemifrån via vilken mobiltelefon som helst.

Det kan vara en god idé att jämföra olika lån innan man bestämmer sig för vilken bank man skall välja. Att jämföra bankernas erbjudanden, max/minibelopp för lånet, avgifter, åldersgränser och återbetalningstid är bra. Att jämföra själva lånekostnaden är också smart när det gäller sms-lån. Observera att privatlån och sms-lån är svåra att jämföra då den effektiva räntan skiljer mycket. Detta är dock inte än bra jämförelsegrund och du bör därför jämföra sms-lån och privatlån för sig själva. Man ska akta sig för att lockas med av reklamen utan istället jämföra lånen.

Utöver att det är enkelt att ansöka om lån på vår hemsida kan du även se hur andra användare har utvärderat lånebolaget och jämföra det med andra banker och kreditsällskap. Du finner också enkelt svar på frågor om lån och finans. Läs om andra låneerbjudande och banker via låneöversikten på förstasidan.

Välj mellan olika låneerbjudanden på hemsidan och ansök enkelt och direkt online. Exempel: Ett lån på 3.000 kronor under 30 dagar kostar 750 kronor. Det vill säga att den sammanlagda kostnaden att betala tillbaka är 3.750 kronor inom 30 dagar.